2008-07-21

You Are Cordially Invited


OLIVBOLLAR


Jag passar här på att dela med mig av ett litet recept. Hemma hos oss står detta på menyn inom någon timme. Det är lite av ett pillgöra och kräver visst tålamod, men ett fantastiskt gott kvällssnack varma sommarkvällar. Krydda efter tycke och smak.

Ingredienser

ca 24 st gröna oliver
2.5 dl riven ost (gärna en smakrik, lagrad ost med vegetarisk löpe)
2 msk matfett
1.5 dl vetemjöl
2 msk vatten
lite kryddor du gillar (spiskummin och timjan var kvällens njutbara kombo)

Låt oliverna rinna av och torka ordentligt på ett hushållspapper en stund för tillagning. Rör ihop den rivna osten med smöret. Blanda sendan ner mjölet, vattnet och kryddorna. Blanda till en jämn deg. Tag en bit deg och förslut degbiten kring oliven. Lägg över oliverna på en bakpappersförsedd plåt och grädda vackert guldbruna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Mycket nöje!

Inga kommentarer: