2010-06-20

Vad gör alla dessa bananer i min frys?

Jo, de ska bli glass! Läcker raw bananglass. Glass att äta till frukost, lunch och middag för den som är sådan lagd. Framförallt till i mitt eget frukostvurmande liv. Jag säger som Brad Pitt: Being married means I can break wind and eat ice cream in bed. Idag åt jag denna cedvenska delikatess till frukost:

Hjärtans fröjd
2 bananer
2 kiwi
Några stjälkar citronmeliss
Saft från en halv citron
Rivet skal från en citron
Rivet skal från en clementin

Skala bananer och kiwifrukter och låt skära i mindre bitar. Släng in dem i en fungerande frys några timmar (vi har ännu bara provat gröna kiwifrukter, men gula ger säkert ytterligare dimensioner till detta). Ta ut frukterna ur frysen och kasta ned i närmaste matberedare. Tillsätt övriga ingredienser. Låt blanda till en krämig glass. Tillsätt mer citronsaft/rivet skal efter smak och behov. Häll upp i lämplig skål, garnera på trevligt vis, bjud någon du vet är i glassnöd. Glassen går att frysa, men vinner de flesta fördelar genom att ätas på direkten.

Förslag på garnering: En uppskuren kiwi, några valnötter och lite citronmeliss.

Inga kommentarer: